Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:24 27 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elon Musk anunţă că reţeaua de internet Starlink este activată deasupra Ucrainei

ro

27 Feb, 2022 11:09 1185 Marime text


Antreprenorul miliardar Elon Musk a afirmat sâmbătă, 26 februarie, într-un mesaj pe Twitter ca răspuns la un apel al unui responsabil ucrainean, că grupul său SpaceX a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina şi că compania trimite echipamente în ţară. 

„Serviciul Starlink este acum în funcţiune. Mai multe terminale sunt pe drum", a declarat pe Twitter patronul Tesla şi al companiei din domeniul spaţial SpaceX.

Cu zece ore mai devreme, vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov îl interpelase pe omul de afaceri pe reţeaua socială, cerându-i să ofere Ucrainei staţii Starlink.

„În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! Dacă rachetele voastre aterizează cu succes din spaţiu, rachetele ruseşti atacă civilii ucraineni! Vă rugăm să furnizaţi Ucrainei staţii Starlink", a scris sâmbătă dimineaţă responsabilul ucrainean, ministru al portofoliul digitalizării.

De asemenea, el l-a îndemnat pe Elon Musk să îi încurajeze pe "ruşii sănătoşi la cap" să se opună guvernului lor.

SpaceX a lansat vineri al doilea transport de aproximativ 50 de sateliţi Starlink destinaţi să furnizeze o conexiune la internet clienţilor din întreaga lume.

Sâmbătă, nu era clar cum utilizatorii din Ucraina aveau capacităţile la sol pentru a primi serviciul oferit de Elon Musk.

sursa Agerpres  

foto: Pixabay.com/ Tumisu 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii