Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA Liderii politici din Congres au ajuns la un acord pentru evitarea paraliziei bugetare

ro

14 Jan, 2024 09:16 618 Marime text
Foto: Google Maps
  • Liderii politici din Congresul Statelor Unite au ajuns sâmbătă seară la un acord pentru menţinerea finanţării bugetului federal până la începutul lunii martie, a anunţat o sursă apropiată negocierilor, potrivit AFP şi Reuters.
     
Liderii politici din Congresul Statelor Unite au ajuns sâmbătă seară la un acord pentru menţinerea finanţării bugetului federal până la începutul lunii martie, a anunţat o sursă apropiată negocierilor, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Acest anunţ intervine înaintea datei de 19 ianuarie, când ar fi expirat finanţarea pentru unele agenţii federale, precum Departamentul Transporturilor. Pentru alte departamente federale, cum este cazul Apărării, termenul limită era 2 februarie.

Acordul a fost anunţat de preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, şi de liderii democraţi din Congres.

Proiectul de lege pe termen scurt (numit şi rezoluţie permanentă) îi va permite guvernului de la Washington să continue finanţarea cheltuielilor publice până la l martie (faţă de 19 ianuarie) şi 8 martie (faţă de 2 februarie), ceea ce le oferă timp membrilor Congresului pentru a se pune de acord asupra unui buget mai important şi asupra detaliilor cheltuielilor federale.

Rezoluţia permanentă va trebui să fie adoptată de Senat şi Camera Reprezentanţilor pentru ca Statele Unite să evite un 'shutdown', care practic ar fi paralizat activitatea la nivel federal.

La finalul săptămânii trecute, congresmenii au anunţat că au căzut de acord cu privire la totalul finanţării pentru anul fiscal 2024, stabilind o limită a cheltuielilor federale de aproximativ 1.600 miliarde de dolari (1.460 miliarde de euro).

Măsurile de finanţare adoptate pe termen scurt de Congres sunt deseori utilizate pentru a se evita paralizia bugetară într-un context de dezacorduri politice frecvente asupra manierei de cheltuire a banilor şi de gestionare a datoriei naţionale.


Citește și:
Cântăreață celebră, ţintă a teoriilor conspiraţiei înainte de alegerile prezidenţiale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii