Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rebelii houthi au tras trei rachete împotriva a două nave în Marea Roşie

ro

24 Jan, 2024 21:37 798 Marime text
Rebelii houthi au tras miercuri "trei rachete împotriva a două nave" în Marea Roşie, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Casei Albe, la o zi după ce noi lovituri americano-britanice au vizat această mişcare rebelă din Yemen, conform Agerpres.ro

Două dintre rachete, care au vizat vase aparţinând filialei americane a gigantului danez Maersk, au fost interceptate de o navă militară americană, iar o alta şi-a ratat ţinta, potrivit lui John Kirby, care a adăugat că SUA Unite vor continua să "facă tot ce este necesar pentru a proteja" transportul maritim.

Maersk a anunţat anterior miercuri că două dintre navele filialei sale americane care tranzitau strâmtoarea Bab el-Mandeb au făcut cale întoarsă în Marea Roşie după explozii în apropierea lor.

Atacul nu a făcut "nici răniţi şi nici pagube nu au fost semnalate", a precizat Comandamentul militar american din Orientul Mijlociu (Centcom) pe X (fostul Twitter).

SUA şi experţi din regiune consideră că Teheranul îi sprijină în mare măsură pe rebeli, dar Republica islamică a negat întotdeauna că le-ar furniza echipament militar.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a subliniat marţi că "mai multe zile s-au scurs de la ultimul atac houthi", adăugând totuşi că rebelii s-ar putea să fi păstrat "mijloace" şi că nu este "exclus să aibă loc şi alte lovituri".

Pe fondul escaladării legate de conflictul între Israel şi Hamasul palestinian în Fâşia Gaza, rebelii houthi, care controlează zone vaste în Yemenul cuprins de război, şi-au înmulţit atacurile împotriva navelor comerciale în Marea Roşie şi în Golful Aden. Numeroşi armatori evită de acum aceste rute esenţiale pentru comerţul internaţional.

 Agerpres.ro 

Citește și: 

Europa se poate confrunta cu o creștere a prețurilor, din cauza atacurilor din Marea Roșie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii