Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacul asupra a două nave pe Marea Roșie

ro

03 Dec, 2023 20:29 889 Marime text
Foto: Google MapsRebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au declarat duminică că au atacat două nave în largul coastelor yemenite, adăugând că nave "israeliene" sunt vizate din cauza războiului din Fâşia Gaza, relatează AFP şi Reuters, conform Agerpres.ro

Într-un comunicat postat pe reţelele sociale, rebelii houthi au afirmat că au lansat o "operaţiune împotriva a două nave israeliene în strâmtoarea Bab al-Mandab", o cale navigabilă strategică care leagă Marea Roşie de Golful Aden, prima navă fiind atacată cu o rachetă, iar cea de-a doua cu o dronă.

Un purtător de cuvânt al rebelilor a declarat că cele două nave israeliene, Unity Explorer şi Number Nine, au fost vizate după ce au ignorat avertismentele, fără a oferi detalii.

Rebelii houthi din Yemen au ameninţat că vor ataca navele israeliene şi cele aparţinând aliaţilor Israelului care navighează în Marea Roşie, ca represalii la războiul condus de armata israeliană împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza.

Rebelii houthi fac parte din ceea ce ei numesc "axa de rezistenţă" împotriva Israelului, împreună cu grupuri susţinute de Iran, cum ar fi Hamasul palestinian şi Hezbollahul din Liban.

Pentagonul a anunţat duminică că este la curent cu informaţiile privind atacurile asupra unei nave de război americane şi a unor nave comerciale în Marea Roşie, a informat Associated Press.

"Suntem la curent cu informaţiile privind atacurile asupra USS Carney şi asupra unor nave comerciale din Marea Roşie şi vom oferi informaţii pe măsură ce acestea vor fi disponibile", a afirmat Pentagonul.

O companie de securitate maritimă a declarat duminică că o navă cargo a fost lovită de cel puţin două drone în timp ce naviga în Marea Roşie.

Agerpres.ro 

citește și: 

Soția marinarului din Constanța, aflat pe nava capturată pe Marea Roșie„Am încredere că își vor face treaba. Îl așteptăm acasă“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii