Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou incident de securitate pe Marea Roșie în largul coastei de nord a Yemenului

ro

10 Jan, 2024 08:33 784 Marime text
Forţele internaţionale desfăşurate în Marea Roşie au răspuns la un nou incident de securitate în largul coastei de nord a Yemenului, o regiune aflată sub controlul rebelilor houthi, a anunţat miercuri dimineaţa agenţia britanică de securitate maritimă UKMTO, transmite AFP citat de Agerpres.ro

"UKTMO a primit informaţii despre un incident la aproximativ 50 de mile marine vest de Hodeida (port yemenit) care implică prezenţa dronelor. Au intervenit forţele coaliţiei. Nu au fost răniţi sau pagube", a indicat agenţia britanică pe X, recomandând navelor să călătorească "cu prudenţă" în Marea Roşie.


De la începutul războiului din 7 octombrie între Israel şi Hamas, rebelii houthi, care controlează o mare parte a Yemenului, au intensificat atacurile în Marea Roşie pentru a încetini traficul maritim internaţional, susţinând că acţionează în solidaritate cu palestinienii care suferă în Fâşia Gaza de pe urma bombardamentelor israeliene.

Principalul aliat al Israelului, Statele Unite au înfiinţat în decembrie o coaliţie internaţională pentru a proteja traficul maritim de atacurile rebelilor houthi în această zonă strategică pe unde trece 12% din comerţul mondial.

Israelul a promis că va "anihila" Hamas după atacul său fără precedent din 7 octombrie, în care au murit aproximativ 1.140 de persoane, conform bilanţului israelian. Bombardamentele israeliene necontenite au provocat peste 23.210 de morţi în Fâşia Gaza, în majoritate femei, copii şi adolescenţi, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas. 

 Agerpres.ro

Citește și: 

Două companii de transport maritim importante anunță suspendarea tranzitării Mării Roşii de către navele lor,
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii