Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul Israel-Hamas Bombardamentul armatei israeliene s-a soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi

ro

01 Nov, 2023 10:48 705 Marime text

Sursa foto: Pixabay




 
  • Bombardarea de către armata israeliană a celei mai mari tabere de refugiaţi din Fâşia Gaza, pentru a "elimina" un lider al grupării islamiste palestiniene Hamas, s-a soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi, în ciuda apelurilor de a cruţa civilii, conform Agerpres
  • Atacul l-a vizat  pe Ibrahim Biari, prezentat drept unul dintre responsabilii atacului brutal din 7 octombrie al Hamas împotriva Israelului

Potrivit Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas, care controlează Gaza din 2007, bombardamentul de marţi asupra taberei Jabaliya (116.000 de refugiaţi), din nordul teritoriului a făcut "peste 50" de morţi şi sute de răniţi.

Armata israeliană a confirmat acest bombardament, precizând că l-a vizat cu succes pe Ibrahim Biari, prezentat drept unul dintre responsabilii atacului brutal din 7 octombrie al Hamas împotriva Israelului, şi care se afla într-un "complex vast de tuneluri subterane" de unde conducea operaţiunile, mai transmite sursa citată.

Qatarul, implicat în încercările de a rezolva criza ostaticilor deţinuţi de Hamas, a condamnat "un nou masacru" şi a avertizat împotriva operaţiunilor care ar putea "submina eforturile de mediere".

De asemenea, marţi seară, Bolivia a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul, pentru a denunţa "ofensiva sa (...) disproporţionată", potrivit La Paz. La rândul lor, Chile şi Columbia au anunţat că îşi vor rechema ambasadorii de la Tel Aviv, a mai informat Agerpres.

Citește și
Se deschide punctul de frontieră de la Rafah, dintre Fâșia Gaza și Republica Arabă Egipt

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii