Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polonia a reluat căutările după ce o rachetă rusă a încălcat spațiul aerian polonez

ro

30 Dec, 2023 13:41 602 Marime text
foto: pexels
  • Polonia a reluat sâmbătă operaţiunile de căutare a elementelor din ceea ce pare a fi o rachetă rusă care a încălcat spaţiul aerian al acestei ţări vineri dimineaţa, a anunţat armata poloneză, informează Reuters.
     
Polonia a reluat sâmbătă operaţiunile de căutare a elementelor din ceea ce pare a fi o rachetă rusă care a încălcat spaţiul aerian al acestei ţări vineri dimineaţa, a anunţat armata poloneză, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Informăm că pe 30 decembrie, căutări la sol vor fi întreprinse în voievodatul Lublin, pentru găsirea unor posibile elemente ale obiectului care a încălcat spaţiul aerian polonez ieri”, a scris comandamentul operaţional al armatei poloneze pe platforma socială X.

„Scopul operaţiunilor de căutare este cel de a conforma că niciun element al acestui obiect nu a rămas pe teritoriul polonez”, adaugă comandamentul.


Oficiali ai armatei poloneze au anunţat vineri că obiectul a părăsit spaţiul aerian al Poloniei după trei minute de la intrarea dinspre frontiera acestei ţări cu Ucraina.

Circa 480 de soldaţi ai Forţei de Apărare Teritorială iau parte la căutările de lângă oraşul Zamosc, în zona sud-estică a Poloniei, a mai spus comandamentul operaţional.

Polonia, membră NATO, a denunţat vineri o "încălcare" a spaţiului său aerian "de către o rachetă de croazieră", chemând Rusia „să înceteze imediat acest tip de operaţiuni”.


Ministerul de Externe l-a convocat vineri seară pe însărcinatul cu afaceri al Federaţiei Ruse în Polonia. În nota care i-a fost transmisă, Varşovia a cerut „să explice incidentul de încălcare a spaţiului aerian al Republicii Polone de către o rachetă de croazieră şi să înceteze imediat acest tip de operaţiuni”, potrivit unui comunicat al ministerului, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Cel puţin 14 trenuri Eurostar au fost anulate din cauza închiderii unei linii lângă Londra
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii