Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc spune că un război în Ucraina ar fi "nebunie" şi se pronunţă în favoarea dialogului

ro

09 Feb, 2022 19:26 1447 Marime text
Papa Francisc a declarat miercuri, 9 februarie, că un război în Ucraina ar fi "nebunie" şi şi-a exprimat speranţa că tensiunile între această ţară şi Rusia vor putea fi depăşite prin dialog multilateral, relatează Reuters.



În cadrul audienţei generale de miercuri, Francisc le-a mulţumit celor care au participat pe 26 ianuarie la ziua internaţională de rugăciune pentru pace în Ucraina.




"Să continuăm să ne rugăm la Dumnezeul păcii pentru ca tensiunile şi ameninţările de război să poată fi depăşite prin dialog serios şi ca discuţiile în formatul Normandia să poată contribui la acest scop", a spus Suveranul Pontif, referindu-se la negocierile în care sunt implicate Rusia, Ucraina, Germania.




"Şi să nu uităm. Războiul este nebunie", a adăugat Papa Francisc.

Rusia a comasat trupe la graniţa cu Ucraina, dar neagă acuzaţiile occidentale că ar plănui un atac.




Majoritatea ucrainenilor sunt creştini ortodocşi, dar în ţară se află şi o ramură a Bisericii Catolice (greco-catolicii), care practică un rit similar cu ortodoxia dar recunoaşte primatul Papei ca lider al creştinătăţii.


Marţi, întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice ucrainene, arhiepiscopul Sviatoslav Şevciuk, l-a invitat pe papa Francisc să viziteze ţara, într-un gest care ar ajuta la menţinerea păcii. 

Foto Pixabay

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii