Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt dintre membrii guvernului separatist catalan au fost arestați preventiv. Ce acuzații li se aduc

ro

02 Nov, 2017 19:02 1803 Marime text
Un judecător spaniol a dispus joi plasarea în arest preventiv a fostului vicepremier catalan Oriol Junqueras și a șapte dintre miniștrii fostului executiv condus de Carles Puigdemont, acuzați de rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri după autoproclamarea independenței Cataloniei de parlamentul acestei regiuni, relatează agențiile AFP și EFE citate de Agerpres.ro. 
 
Același judecător a decis judecarea în stare de libertate — pe o cauțiune de 50.000 de euro — a unui singur ministru din fostul executiv catalan, Santi Vila, care a demisionat înaintea votării declarației de independență și a cerut atunci separatiștilor catalani să poarte un dialog cu Madridul.
 
Hotărârea a fost decisă la finalul audierii premergătoare inculpării liderilor separatiști catalani pentru declarația de independență adoptată vineri de parlamentul regional al Cataloniei.
 
Ceilalți membri ai executivului catalan destituit ulterior de guvernul spaniol, respectiv fostul premier Carles Puigdemont și patru dintre miniștrii săi, au părăsit Spania.

Sursa:  Agerpres.ro. 
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii