Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial rus Trimiterea de trupe de menţinere a păcii în Ucraina ar putea isca o confruntare între NATO şi Rusia

ro

23 Mar, 2022 13:22 1372 Marime text
Mariupol foto: captură YouTube/ Український свідок

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a avertizat miercuri că trimitere unor forţe de menţinere a păcii în Ucraina poate conduce la o confruntare directă între NATO şi Rusia, iar la scurt timp, Kremlinul a atenţionat de asemenea că orice posibil contact între armata rusă şi forţele NATO ar putea avea consecinţe grave.

Avertismentele vin după ce Polonia afirmase săptămâna trecută că o misiune internaţională de pace ar trebui trimisă în Ucraina, căreia să i se pună la dispoziţie mijloacele necesare pentru a se apăra.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat ideea Poloniei drept iresponsabilă şi extrem de periculoasă.

„Dacă NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina, aceasta va fi o ciocnire directă între forţele armate ale Federaţiei Ruse şi Alianţa Nord-Atlantică”, a declarat şi ministrul rus de externe.

„Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce vorbesc. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar a spus că nu ar trebui să aibă loc în principiu", a afirmat Serghei Lavrov într-o întâlnire cu un grup de studenţi şi profesori de la celebrul Institut de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO).

Moscova acuză Kievul de zădărnicirea negocierilor negocierile de pace prin avansarea unor propuneri inacceptabile pentru Rusia. Ucraina a declarat că este dispusă să negocieze, dar nu va capitula şi nu va accepta ultimatumurile ruseşti, informează AGERPRES.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că negocierile cu Rusia sunt dure şi uneori conflictuale. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii