Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volodimir Zelenski ''Războiul din Ucraina, poarta prin care Rusia vrea să pătrundă în Europa''

ro

22 Mar, 2022 13:48 1341 Marime text
Președintele Ucrainei Foto captură video Facebook Volodomir ZelenskiPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi, adresându-se parlamentului italian, că ţara sa este la limita supravieţuirii în urma războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, care, în opinia sa, este poarta prin care preşedintele rus Vladimir Putin vrea "să pătrundă în Europa", relatează DPA şi EFE.

"Pentru trupele ruse, Ucraina este poarta pe unde vor să pătrundă în Europa, dar barbaria nu trebuie lăsată să treacă", a spus el.


În discursul său în faţa parlamentarilor italieni, preşedintele ucrainean a cerut înăsprirea sancţiunilor şi presiunii la adresa Rusiei, insistând că războiul din Ucraina este poarta preşedintelui rus, Vladimir Putin, "de a intra în Europa".

"Invazia durează de 27 de zile, aproape de o lună, înseamnă că avem nevoie de alte sancţiuni şi de alte presiuni pentru ca Rusia să nu se poată aproviziona cu rezerve militare din Libia şi din Siria şi să se poată reveni la pace", a declarat Zelenski în discursul său rostit în parlamentul italian în format de videoconferinţă.


Preşedintele ucrainean a avertizat că obiectivul Rusiei este "să influenţeze Europa" şi "să-i distrugă valorile, democraţia şi drepturile omului", subliniind încă o dată că "Ucraina este poarta prin care armata rusă vrea să pătrundă în Europa". 


Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii