Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul doi al Hamas, Saleh al-Arouri, ucis într-o lovitură aeriană atribuită Israelului

ro

03 Jan, 2024 20:18 713 Marime text
foto: PixabayUn importat oficial al forţelor de securitate din Liban a declarat miercuri pentru AFP că numărul doi al biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ţinta unor "rachete ghidate" trase dintr-un avion de luptă israelian la periferia Beirutului, relatează AFP citat de agerpres.ro

Saleh al-Arouri şi alte şase cadre ale mişcării islamiste palestiniene Hamas au fost ucişi într-o lovitură aeriană atribuită Israelului, care a vizat marţi seara birourile grupării aflate în suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollahului pro-iranian.

Agenţia oficială libaneză Ani a anunţat marţi că acest atac care a vizat periferia capitalei libaneze pentru prima dată de la începutul războiului din Gaza a fost efectuat cu o dronă.

Oficialul libanez, care deţine informaţii în legătură cu investigaţiile preliminare şi care a solicitat anonimatul, a explicat că numărul doi al Hamas a fost ucis "nu de o dronă, ci de rachete ghidate trase dintr-un avion de luptă israelian".

El a menţionat natura extrem de "precisă" a loviturii, pe de o parte, şi greutatea rachetelor, care cântăreau în jur de "100 de kilograme" fiecare.

Armata israeliană nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, însă a declarat miercuri că se pregăteşte pentru "orice scenariu".

Din cele şase rachete trase, patru au explodat, potrivit oficialului libanez, dintre care două au distrus două etaje înainte de a lovi direct sala de şedinţe a oficialilor Hamas.

Armata libaneză a constatat că resturile de rachete corespund celor pe care Israelul le-a tras în sudul Libanului, a adăugat el.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza pe 7 octombrie, Hezbollahul pro-iranian, care afirmă că intervine în sprijinul mişcării palestiniene, a fost implicat zilnic în schimburi de focuri cu armata israeliană la graniţa dintre Liban şi Israel. 

agerpres.ro 

citește și: 

Războiul din Gaza va continua pe tot parcursul anului 2024 (armata israeliană)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii