Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miliardar ceh, anchetat după ce a condus cu o viteză record de 417 km/h pe o autostradă (VIDEO)

ro

07 Feb, 2022 20:38 2458 Marime text
Parchetul din oraşul german Stendal, landul Saxonia-Anhalt, a deschis luni, 7 februarie, o ancheta împotriva unui miliardar ceh care s-a filmat în timp ce conducea cu viteza de 417 km/h pe o autostradă în Germania, relatează AFP.



În Germania, este "recomandat" să nu se depăşească viteza de 130 km/h pe autostradă. Însă miliardarul ceh Radim Passer a depăşit această limită şi s-a filmat, în cursul anului 2021, mergând cu 417 km/h la volanul unui autoturism Bugatti Chiron, în timpul zilei pe autostrada dintre Berlin şi Hanovra.

 



El a postat videoclipul pe canalul său de Youtube la jumătatea lunii ianuarie, explicând că "mulţi oameni (ne-au) cerut să distribuim imagini needitate" cu maşina sport, una dintre cele mai rapide din lume.



"Mulţumim lui Dumnezeu pentru siguranţa şi condiţiile bune care ne-au permis să atingem viteza de 417 km/h!", scrie sub videoclip Radim Passer, menţionând că "vizibilitatea a fost bună şi că maşina lui are capacităţi de frânare care, din punctul său de vedere, permit o asemenea viteză".



Videoclipul, vizionat de peste 9 milioane de ori pe Youtube, a atras însă atenţia autorităţilor.



Parchetul din Stendal a deschis luni o anchetă pentru cursă "individuală" interzisă, acuzaţie formulată atunci când un şofer, potrivit codului penal, "se deplasează cu o viteză neadaptată şi într-o manieră imprudentă care încalcă grav codul rutier".



Într-o ţară care nu impune o limită de viteză pe autostradă, videoclipul a atras, de asemenea, critici şi a alimentat dezbaterea asupra eventualelor limite.



Ministrul Transporturilor, liberalul Volker Wissing, a condamnat în presa germană atitudinea la volan a miliardarului şi a reamintit că absenţa limitei de viteză trebuie compensată prin faptul că vehiculul trebuie să fie constant "sub control".


Premierul landului Saxonia Inferioară, social-democratul Stephan Weil, pledează pentru stabilirea unei limite de viteză.



Există "multe motive întemeiate" pentru o astfel de măsură, a explicat el în săptămânalul Der Spiegel, menţionând siguranţa şi o mai bună protecţie a mediului.



"Deşi nu va face o mare diferenţă pe numeroase porţiuni având în vedere drumurile aglomerate şi limite de viteză deja existente, susţin o limită maximă de 130 km/h", a adăugat el.

Foto captură Youtube

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii