Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israelul dezbate posibilitatea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin anti Covid

ro

15 Dec, 2021 20:41 1399 Marime text
Cel mai mare centru medical din Israel, va realiza teste pentru a măsura eficienţa unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19, în timp ce ţara dezbate posibilitatea lansării unei campanii de vaccinare cu o nouă doză ce coincide cu o stagnare a vaccinării în rândul anumitor grupuri, relatează EFE.Experimentul se va desfăşura pe un grup de o sută de membri ai personalului medical ai centrului.


Aceștia vor fi monitorizaţi pentru a vedea dacă cea de-a 4-a doză creşte nivelul anticorpilor lor, a declarat un purtător de cuvânt al centrului. Majoritatea participanţilor la acest studiu - ce urmează să primească aprobarea Ministerului Sănătăţii - au mai participat la experimente de acest tip realizate în cadrul centrului.


Autorităţile s-au reunit săptămâna aceasta pentru a discuta opţiunea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin în ianuarie, din cauza situaţiei create de noua variantă Omicron.


Peste 4,1 milioane de israelieni s-au vaccinat deja cu cea de-a treia doză, într-o ţară ce numără în total 9,3 milioane de locuitori.Totuşi vaccinarea cu doza booster pare să fi intrat în impas: peste un milion de persoane eligibile au ales să nu se mai vaccineze, notează ziarul local Haaretz, potrivit căruia aceşti cetăţeni nu pot fi consideraţi "antivaccinişti", considerând că vaccinarea cu două doze este suficientă şi nu mai au nevoie de o a treia doză.


Situaţia este determinată de eficienţa scăzută a vaccinurilor, necesitatea administrării unei doze de întărire în faţa noilor variante şi scăderea încrederii populaţiei în vaccinurile anti-COVID-19.


Aproximativ 670.000 de israelieni eligibili au ales să nu se vaccineze, fapt ce îngrijorează guvernul care insistă asupra vaccinării cu schema completă pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Foto: Pixabay

Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii