Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israelul a ridicat nivelul de alertă de călătorie! Statele vizate

ro

04 Dec, 2023 20:24 851 Marime text
foto: Pexels Israelul a ridicat luni nivelul de alertă de călătorie pentru o serie de state, transmite dpa, citând recomandările publicate de Consiliul Naţional de Securitate (CNS) pe site-ul propriu.

Nivelul de alertă pentru multe state din Europa Occidentală - printre care Marea Britanie, Franţa şi Germania -, din America de Sud - inclusiv Brazilia şi Argentina -, dar şi pentru Australia şi Rusia, a fost ridicat la 2, cu recomandarea de 'exercitare de precauţie sporită'.



Pentru ţări din Africa - printre care Africa de Sud şi Eritreea - şi Asia Centrală, nivelul de alertă a fost ridicat la 3

Pentru ţări din Africa - printre care Africa de Sud şi Eritreea - şi Asia Centrală, nivelul de alertă a fost ridicat la 3, cu recomandarea de 'reconsiderare a călătoriilor neesenţiale în aceste ţări'.

CNS afirmă că, de la începutul războiului în Fâşia Gaza, a identificat eforturi sporite ale Iranului şi aliaţilor săi de a produce daune obiectivelor israeliene şi evreieşti în lume.

'În acelaşi timp, există o creştere constantă şi semnificativă în ce priveşte incitarea, tentativele de atac şi manifestările de antisemitism în multe ţări', arată CNS.

El recomandă renunţarea totală la călătoriile în ţări arabe şi din Orientul Mijlociu, Caucazul de Nord, în ţări vecine cu Iranul şi un număr de state musulmane din Asia.



CNS îi sfătuieşte pe călători să verifice dacă la destinaţiile lor au existat proteste şi violenţe anti-Israel

De asemenea, CNS îi sfătuieşte pe călători să verifice dacă la destinaţiile lor au existat proteste şi violenţe anti-Israel, să evite demonstraţiile şi protestele, precum şi expunerea publică a identităţii lor israeliene sau evreieşti.

Călătorilor li se recomandă de asemenea să evite adunările israeliene sau evreieşti.

Demonstraţii pro-palestiniene şi anti-Israel au avut loc în multe ţări din Europa şi Americi unde se consideră în mod normal că israelienii sunt bine primiţi.



Sursa: Agerpres.ro



Citește și: 

Grupurile palestiniene de apărători ai drepturilor omului au refuzat să se întâlnească cu procurorul Curţii Penale Internaţionale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii