Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas Conflictul din Gaza este un „eșec moral” al comunității internaționale

ro

19 Dec, 2023 17:39 824 Marime text
foto: Pixabay
  • Conflictul din Gaza este un „eşec moral” al comunităţii internaţionale, a declarat marţi la Geneva preşedinta Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), îndemnând toate părţile să ajungă la un nou acord pentru a opri luptele, informează Reuters.
     
Conflictul din Gaza este un „eşec moral” al comunităţii internaţionale, a declarat marţi la Geneva preşedinta Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), îndemnând toate părţile să ajungă la un nou acord pentru a opri luptele, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Vorbesc despre eşecul moral pentru că fiecare zi este încă o zi în care comunitatea internaţională nu s-a dovedit capabilă să pună capăt unor niveluri atât de ridicate de suferinţă şi acest lucru va avea un impact asupra generaţiilor nu numai în Gaza”, a spus preşedinta CICR Mirjana Spoljaric în faţa jurnaliştilor, în urma deplasărilor în Gaza şi Israel.

„Nu este nimic fără un acord de către cele două părţi, aşa că le îndemnăm să continue negocierile şi să faciliteze în continuare spaţiul de care avem nevoie pentru a operaţionaliza eliberările (de ostatici şi deţinuţi)”, a adăugat ea.



Citește și:
Retrospectivă 2023: Umanitatea pusă la încercare de conflictele militare din Ucraina și Israel-Fâșia Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii