Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrarea Finlandei în NATO va crea probleme, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin

ro

17 Dec, 2023 12:34 799 Marime text
Foto: Pixabay
  • Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că intrarea Finlandei în NATO în acest an va crea „probleme” şi a anunţat o întărire militară la frontiera de nord-vest, într-un interviu difuzat duminică la televiziunea publică rusă, relatează Reuters şi AFP.
     
Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că intrarea Finlandei în NATO în acest an va crea „probleme” şi a anunţat o întărire militară la frontiera de nord-vest, într-un interviu difuzat duminică la televiziunea publică rusă, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Nu erau niciun fel de probleme acolo, dar acum vor fi, pentru că vom înfiinţa districtul militar Leningrad şi vom concentra acolo un anumit număr de unităţi”, a explicat Putin în interviu.


Liderul de la Kremlin a mai afirmat că occidentalii au fost cei care „au antrenat Finlanda în NATO”, în condiţiile în care „toate diferendele, inclusiv cele teritoriale de la mijlocul secolului XX, sunt de mult reglementate”.

Relaţiile dintre Rusia şi Finlanda, care au o frontieră comună de 1340 kilometri, s-au deteriorat considerabil după ofensiva rusă din Ucraina din februarie 2022, care a determinat Finlanda să se alăture NATO, în aprilie 2023.

Joi, Finlanda a anunţat din nou închiderea completă a graniţei cu Rusia, la câteva ore după redeschiderea a două puncte de trecere, acuzând Moscova că încurajează trecerea migranţilor, acuzaţii respinse de Kremlin, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Vladimir Putin: „Orice ingerinţă în afacerile interne ale Rusiei va fi reprimată sever, în temeiul legilor ruse“ 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii