Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franța Primul protest pro-palestinian, la Paris, după atacurile Hamas

ro

22 Oct, 2023 20:27 1097 Marime text
Sursa foto: Pexels/ Foto cu rol ilustrativ




 
  • Mii de demonstranţi cu drapele palestiniene s-au adunat duminică la prima manifestaţie pro-palestiniană autorizată la Paris după atacul din 7 octombrie al grupării islamiste Hamas împotriva Israelului, relatează Reuters, citat de Agerpres. 

Duminică, în Place de la Republique, din Paris, mii de demonstranţi cu drapele palestiniene s-au adunat la prima manifestaţie pro-palestiniană autorizată la Paris după atacul din 7 octombrie al grupării islamiste Hamas împotriva Israelului, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit sursei, participanţii la protestul din Paris scandau "Gaza, Parisul este cu tine!"
 
Poliţia franceză estimează că în Place de la Republique, unde s-a adunat protestanții erau circa 15.000 de personae care cereau încetarea loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, soldate până acum cu peste 4700 de morţi.
 
Forţele de ordine au precizat că demonstraţia a fost autorizată, spre deosebire de altele, deoarece organizatorii au condamnat atacul Hamas care a ucis circa 1400 de israelieni, arată sursa citată.
 
Protestul din Paris a fost convocat de un "Colectiv naţional pentru o pace durabilă şi justă între palestinieni şi israelieni"; format din peste 40 de organizaţii, inclusiv partidul francez de extremă stângă France Insoumise (Franţa Nesupusă) şi sindicatul CGT, conchide sursa menționată.

Citește și
Un tanc al armatei israeliene a tras din greşeală asupra unei poziţii egiptene
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii