Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franța Atac în apropierea unei sinagogi din Cannes! Anunțul ministrului de interne francez

ro

19 Oct, 2023 09:53 786 Marime text
foto: Unsplash

Un bărbat care a încercat să atace un altul cu un cuţit în apropierea unei sinagogi din oraşul Cannes, sudul Franţei, a fost arestat miercuri de poliţie, relatează dpa.

Ministrul de interne francez, Gerald Darmanin, a declarat că ofiţerii de poliţie "au arestat un bărbat foarte periculos, înarmat cu un cuţit, care voia să atace o persoană", scrie Agerpres.ro. 

"Vreau să le mulţumesc: au evitat ce era mai rău ", a mai spus Darmanin într-o postare pe platforma de socializare X.

Bărbatul a fost văzut rugându-se în jurul orei 19:00 într-o reprezentanţă auto, în momentul în care managerul i-a spus că "acesta nu este locul să se roage", a scris ziarul Le Figaro, citând surse din cadrul poliţiei.

Atacatorul a strigat apoi "Allahu Akbar" în limba arabă şi a încercat să-l înjunghie pe manager de mai multe ori şi apoi a fugit. El a fost arestat câteva minute mai târziu.

Procurorul Damien Savarzeix a declarat că evenimentele au avut loc la circa 200 de metri de o sinagogă, însă că este prea devreme pentru a spune dacă există vreo legatură, a relatat Le Figaro.



Citește și:

Franța amenințată! Aeroportul din Lille este evacuat din cauza unei alerte cu bombă. Mai multe aeroporturi evacuate după amenințări cu atac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii