Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De trei ori în Cartea Recordurilor Un bărbat se laudă că are 37.777 de modele de mașini

ro

17 Nov, 2016 18:36 2260 Marime text
Pentru a treia oară, conducătorul profesionist de mașini de curse Nabil Karam a intrat în Guinness Book of World Records (Cartea Recordurilor), în ediția din 2017, pentru că deține cea mai numeroasă colecție de modele de mașini sport și diorame din lume, informează Xinhua News.
 
Karam, originar din Liban, a primit două certificate din partea Guinness în timpul unei ceremonii care a avut loc miercuri la muzeul lui din orașul Zouk Mosbeh din Munții Liban, potrivit unui comunicat emis de reprezentanții lui Karam.
 
Ministrul interimar pentru Dezvoltare administrativă, Nabil De Freij, s-a numărat printre oficialii care au participat la ceremonie în calitate de reprezentant al premierului libanez Tammam Salam.
 
Colecția lui Karam cuprinde 37.777 de modele de mașini și 577 de diorame, iar cifrele evoluează constant, în fiecare an. ''în urmă cu douăzeci și cinci de ani, am deschis un muzeu și acesta a crescut și a tot crescut. Este un mesaj care reiese din acest mic muzeu și se adresează tinerilor și noilor generații, acela că ne dorim ca urmașii noștri să își conducă mașinile în siguranță'', a declarat Karam.
 
Cunoscut sub porecla Billy, libanezul a mai intrat în Cartea Recordurilor în 2009 și în 2011.
 
Muzeul Karam Museum prezintă o colecție impresionantă de modele de mașini, avioane, bărci și diorame, dar și figurine printre care se numără Lara Croft din Tomb Raider, Power Rangers, Superman și reprezentări din Războiul civil din Liban și alte conflicte, mai arată sursa citată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii