Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel puţin patru persoane au fost ucise într-un nou bombardament masiv al Rusiei asupra Ucrainei

ro

02 Jan, 2024 11:39 597 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: facebook/Vitalie CojocariCel puţin patru persoane au fost ucise marţi dimineaţă într-un nou bombardament masiv al Rusiei asupra Ucrainei, potrivit autorităţilor ucrainene, relatează AFP, citat de Agerpres.ro

Noile atacuri au fost denunţate de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că este vorba de o campanie "de teroare rusă".

La Kiev, o femeie în vârstă a murit din cauza rănilor într-o ambulanţă, potrivit primarului Vitali Kliciko.

Şase cartiere ale capitalei au fost afectate. Cel puţin 27 de persoane au fost rănite şi au fost declanşate şapte incendii.

Un cuplu a fost ucis şi alte şapte persoane au fost rănite în regiunea Kiev, potrivit ministrului de Interne, Igor Klimenko.

O femeie în vârstă de 91 de ani a murit la Harkov, potrivit guvernatorului regiunii omonime, Oleg Sinegubov, care a raportat 44 de răniţi, după loviturile ruseşti asupra celui de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, situat nu departe de graniţa cu Rusia.

Nu a fost anunţat deocamdată câte rachete sau drone au fost doborâte şi nici câte au trecut de apărarea antiaerienă a Ucrainei.

Peste 250.000 de consumatori au rămas fără energie electrică la Kiev şi în regiunea capitalei, ca urmare a loviturilor masive ruseşti care au deteriorat reţeaua de electricitate marţi dimineaţă, a anunţat operatorul naţional Ukrenergo.

"Ca urmare a unui atac masiv cu rachete, reţelele Ukrenergo din Kiev şi din regiune sunt deteriorate. Peste 250.000 de consumatori sunt fără energie electrică", a precizat compania pe Telegram.


De asemenea, armata poloneză a anunţat marţi că a ridicat de la sol avioane de luptă F-16 pentru a monitoriza graniţa cu Ucraina, în urma bombardamentelor masive ruseşti din ţara vecină.

"Pentru a garanta siguranţa spaţiului aerian polonez, au fost activate două perechi de avioane de luptă F-16 şi un avion cisternă aliat", a precizat comandamentul operaţional al armatei poloneze într-un comunicat.

 Agerpres.ro

Citește și: 

Explozii puternice în capitala Ucrainei, Kiev! Rusia a lansat mai multe rachete
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii