Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublu atentat sinucigaș în Afganistan. Cel puțin 14 persoane au fost ucise şi alte 25 rănite

ro

05 Sep, 2018 19:21 1534 Marime text
Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 25 rănite miercuri în Afganistan în urma unui dublu atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Kabul, au anunţat responsabili afgani, transmite France Presse citat de Agerpres.ro
 
Prima explozie a survenit atunci când un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în interiorul unei săli de sport unde se antrenau luptători. A doua deflagraţie s-a produs puţin timp mai târziu, când un vehicul capcană a explodat aproape de echipele de salvare care au venit să ajute răniţii. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.
 
Responsabilul sălii de sport a declarat că atacatorul "a ucis gardienii la intrarea în sala de sport înainte de a-şi declanşa încărcătura explozivă".
 
Ultimul atentat asupra comunităţii şiite din Kabul a avut loc pe 15 august, ucigând 37 de persoane la un centru de pregătire a examenelor de admitere la universitate. Acel atac a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.
 
Atentatul de miercuri a avut loc în ziua următoare anunţului talibanilor privind moartea lui Jalaluddin Haqqani, fondatorul reţelei insurgente cu acelaşi nume.
 
Miercuri, poliţia a arestat 11 membri ai reţelei Haqqani, care deţineau explozibili şi intenţionau să comită un atentat, potrivit serviciilor de informaţii afgane.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii