Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac terorist în Afganistan. Patru polițiști au fost uciși. Explozia a avut loc în apropierea zonei în care sunt militari români

ro

22 May, 2018 14:48 1836 Marime text
Cel puţin patru poliţişti şi un civil au fost ucişi şi mai mult de 30 de persoane au fost rănite marţi la Kandahar, în sudul Afganistanului, în explozia unei camionete-capcană pe care forţele de ordine încercau s-o dezamorseze, transmite AFP, citând responsabili locali, conform Agerpres.ro. 
 

'Cinci persoane au fost ucise, printre care doi poliţişti şi doi membri ai NDS (serviciul de informaţii afgan), şi 33 au fost rănite', fiind vorba în majoritate de trecători, a declarat pentru France Presse un responsabil al spitalului Mirwais din Kandahar.

 
Explozia a avut loc în jurul prânzului, ora locală (07:30 GMT), în centrul oraşului.
 
Nicio grupare nu a revendicat până acum tentativa de atentat.
 
Şeful poliţiei locale, Mohammad Qasim Azad, contactat de AFP, a relatat că 'forţele de securitate au urmărit din cursul dimineţii un vehicul ce putea fi folosit ca maşină-capcană, descoperind o camionetă plină cu explozivi, parcată lângă o staţie de autobuz'.
 

'Vehiculul a explodat în timp ce poliţiştii încercau să-l dezamorseze', a adăugat el.

 
Conform purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei, Daud Ahmadi, 'forţele de securitate, acţionând pe baza unor informaţii (...) au evacuat zona' înaintea exploziei, ceea ce a limitat numărul victimelor.
 
Daud Ahmadi a confirmat pentru AFP că 'în apropierea locului exploziei a fost descoperit un container mare plin cu explozivi, lansatoare de rachete, veste explozive şi muniţii'.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt, 'teroriştii intenţionau să comită un atentat de mari proporţii spre sfârşitul Ramadanului, când oraşul este plin de oameni care pregătesc festivităţile de Eid (al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul lunii de post musulman, n.red.). Din fericire, forţele de securitate au împiedicat acest dezastru'.

La ultimul atentat terorist ce a avut loc în Afganistan au fost răniți și mai mulți militari români, aflați în misiune. În prezent în apropiere de Kandahar sunt dislocați mai mulți militari români. 

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Google Maps
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii