Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Zilele prevenirii violenţei în familie", la Constanţa

ro

26 Nov, 2012 00:23 1455 Marime text
În perioada 19-25 noiembrie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a proiectului „Zilele prevenirii violenţei în familie".

Acţiunea a avut ca scop promovarea programelor de prevenire a violenţei domestice şi s-a realizat prin amenajarea unor puncte de informare, organizarea „Caravanei prevenirii violenţei în familie" (derulată în localităţile Corbu, Săcele şi Istria), unde au participat şi poliţiştii de ordine publică din cadrul localităţilor respective.

De asemenea, sâmbătă, a avut loc concursul „Stop violenţei!" la Biblioteca Judeţeană „I. N. Roman" din Constanţa, desfăşurat pe trei secţiuni: prevenirea violenţei în familie, în şcoală şi în comunitate.

La această activitate au participat şi poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3, care au desfăşurat activităţi preventiv-informative cu elevii, pentru prevenirea delincventei juvenile şi a victimizării acestora. Elevilor li s-au făcut cunoscute aspecte legale cu privire la răspunderea penală a minorilor, iar pentru prevenirea diferitelor fapte antisociale şi pentru prevenirea victimizării li s-au dat câteva sfaturi (să nu afişeze în mod ostentativ telefoanele mobile ori alte obiecte de valoare care pot atrage infractorii; să nu plece de la şcoală în timpul programului fără să anunţe învăţătorul sau profesorul; să ocolească grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv; ori de câte ori au o problemă să o discute cu părinţii, profesorii, poliţiştii ori psihologul, pentru găsirea unei soluţii).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii