Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:58 19 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de biserici din Constanţa, verificate de pompieri. S-au găsit aproape 300 de deficienţe

ro

27 Apr, 2016 00:00 1380 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a efectuat 81 de controale în lăcaşurile de cult de pe raza judeţului Constanţa. Inspectorii ISU au constatat 283 de deficienţe şi au aplicat 274 de sancţiuni, dintre care 259 de avertismente şi 15 amenzi, în cuantum de 7.500 de lei.
 
Pe timpul controalelor, specialiştii în prevenirea incendiilor au avut în atenţie dotarea cu stingătoare a lăcaşurilor de cult, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat.
 
De asemenea, inspectorii ISU au executat instruiri cu personalul bisericesc, pe linia protecţiei la foc, ocazie cu care au fost prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul şi după terminarea slujbelor.
 

„În această perioadă, echipajele de salvatori din subunităţile operative vor continua acţiunile de recunoaştere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenţiei imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere“, au conchis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“.

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii