Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:23 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă la început de săptămână pentru Sorin Strutinsky (document)

ro

17 Feb, 2015 00:00 1839 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei îl vor cerceta în stare de arest preventiv pe omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Judecătoarea Oana Burnel, de la Curtea de Apel Bucureşti, a respins, ieri, contestaţia formulată de Strutinsky împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din data de 5 februarie, instanţă care a emis pe numele său un mandat de arestare valabil timp de 30 de zile. Sorin Gabriel Strutinsky a fost încătuşat, pe data de 4 februarie, şi este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Conform DNA, „în perioada 2009-2013, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins şi a primit sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale care avea contracte de executare lucrări cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa“. „În schimb, acesta a promis că îşi va exercita influenţa asupra funcţionarilor instituţiilor respective, astfel încât societatea denunţătorului să îşi primească banii stipulaţi în contractele respective. Banii au fost primiţi în contul unor societăţi comerciale indicate de inculpat, iar pentru justificarea acestor transferuri, inculpatul a determinat reprezentanţii acestor societăţi să falsifice mai multe contracte care să ateste operaţiuni cu caracter fictiv“, se mai arată în ancheta celor de la Anticorupţie.
 
Comunicatul DNA poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“.
 
Citeşte şi
 
Sondaj ZIUA de Constanţa - Epoca echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky
„Apusul vine mai târziu... dar va veni odată!“ 

 
 Cazino Sud, deţinut de Mehmetoglu, firmă care apare în referatul de reţinere a lui Strutinsky, intră în reabilitare (documente)

 UPDATE 6. Nicuşor Constantinescu ameninţă
Evenimentul Zilei - „Procurorii au găsit caietul cu şpăgi. Milionarul lui Mazăre a dirijat afacerea «Bani cash pentru PSD»“ 

Ti-a placut articolul?

Comentarii