Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Veniţi să ascultaţi explicaţiile mele" Ce a făcut Mazăre la Curtea de Apel Bucureşti

ro

26 Apr, 2012 00:49 3027 Marime text

cap_8.jpgÎntors parcă peste noapte din vacanţa de Paşte petrecută peste hotare, primarul Radu Ştefan Mazăre s-a prezentat într-un suflet ieri la Curtea de Apel Bucureşti, unde urma să fie audiat în celebrul dosar penal privind retrocedările terenului Constanţa.

În contextul concediului prelungit, aproape nimeni nu se mai aştepta ca primarul să fie prezent la termenul de ieri de la Curtea de Apel Bucureşti. Şi totuşi, edilul a înşelat aşteptările: Mazăre s-a dus conştiincios la termenul de judecată, cu intenţia, potrivit unor surse judiciare, de a da declaraţii în cauză. „O să-i explic judecătoarei ceea ce i-am mai explicat şi procurorului şi procurorul s-a făcut că nu înţelege, o să-i aduc documente, o să-i arăt toate înscrisurile şi o să-i cer să-mi facă o expertiză, de care eu n-am avut parte în şapte ani", anunţat edilul la termenul anterior.

Aceleaşi surse judiciare spun că o absenţă notabilă de la proces a fost cea a afaceristului Cristi Borcea, patronul Fotbal Club Dinamo, judecat alături de mai-marii Constanţei pentru terenurile care, în opinia DNA, ar fi fost retrocedate ilegal de administraţia publică locală. Precizăm că cercetarea judecătorească propriu-zisă în cauză a început abia la termenul trecut când, la cererea acuzaţilor, s-a dat citire rechizitoriului de câteva sute de pagini întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi prin care cei peste 30 de suspecţi, în frunte cu Radu Mazăre, au fost trimişi în judecată. Menţionăm, de asemenea, că actul de inculpare a fost citit de preşedintele completului de judecată, iar lectura s-a încheiat după aproximativ cinci ore.

Declaraţiile de la termenul anterior

retrocedari_-_Radu_Mazare.jpg

La ieşirea din sala de judecată, de la termenul anterior, primarul Mazăre îi îndemna pe reporterii de la TV Neptun: „Veniţi la termenul viitor şi va trebui să aveţi răbdare, să staţi în sală cel puţin cât a citit doamna preşedintă (nr. ), ca să ascultaţi explicaţiile mele, pe lege, nu poveştile procurorilor". De altfel, înainte de a intra în sala de judecată şi de a asculta rechizitoriul DNA prin care este acuzat de fapte de corupţie, edilul Constanţei le-a spus jurnaliştilor că ar fi anexat toate cererile pe care le-a formulat către procurorii DNA într-un referat ce ar fi cuprins 40 de pagini, pe care l-a înaintat magistraţilor. Mazăre a mai spus că dosarul ar fi unul politic. „O să-i explic judecătoarei ceea ce i-am mai explicat şi procurorului şi procurorul s-a făcut că nu înţelege, o să-i aduc documente, o să-i arăt toate înscrisurile şi o să-i cer să-mi facă o expertiză, de care eu n-am avut parte în şapte ani", a mai anunţat Mazăre la termenul anterior. Menţionăm că, până la închiderea ediţiei, şedinţa nu se terminase la Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, facem precizarea că i-am transmis un mesaj pe telefonul mobil primarului Mazăre, întrebându-l despre declaraţiile pe care le-ar fi dat la Curtea de Apel Bucureşti, însă nu am primit niciun răspuns până la închiderea ediţiei. Dacă ulterior edilul ne va transmite punctul său de vedere în legătură cu procesul retrocedărilor, îl vom publica în ediţia următoare, astfel cum ne-a fost precizat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii