Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspiraţi de modelul magistraţilor! Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“ anunţă prima sentinţă câştigată în ţară de un sindicat (document)

ro

03 Dec, 2019 00:00 7899 Marime text

Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“ anunţă că, „în sfârşit“, judecătorii au pronunţat „prima sentinţă câştigată în ţară de un sindicat, pe aplicarea majorărilor dispuse prin legi succesive, direct asupra valorii de referinţă sectorială 197,33 lei“. În continuare, Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“ arată că mai există o singură sentinţă la Cluj ( încă nedefinitivă) câştigată de un ofiţer jandarm, pe majorarea VRS (valoarea de referinţă sectorială) cu 10% (Lege 293 din 2015).


„Ne-am inspirat după modelul magistraţilor, care aşa au reuşit să îşi ducă VRS-ul blocat, la 463, 5 lei, şi să îşi dubleze veniturile“, au mai precizat oficialii Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“.
 

Dosarul din instanţă


Pe data de 22 octombrie 2019, pe rolul Tribunalului Giurgiu a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 26963/3/2019, disjuns din dosarul 989/3/2019*.


Părţile dosarului sunt: Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“ în calitate de reprezentant legal pentru membrii de sindicat Alexandru Pripici şi Dragoş Tudoroiu, (reclamanţi), şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pârât.
 

Hotărârea


Zilele trecute, judecătorii de la Tribunalul Giurgiu au admis acţiunea formulată de reclamantul Sindicatul Poliţiştilor din România Diamantul, Bucureşti, pentru Pripici Lexandru şi Tudoroiu Dragos, împotriva pârâtei Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.


Pe cale de consecinţă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost obligată să recalculeze reclamanţilor drepturile salariale cuvenite, de la 1 ianuarie 2016, prin raportare la valoarea de referinţă sectorială majorată cu 10%, până la 1 octombrie 2017, majorată cu 10%, până la 31 decembrie 2017, majorată cu 25% începând cu 1 ianuarie 2018, şi să achite reclamanţilor diferenţele băneşti cuvenite şi actualizate cu rata inflaţiei, precum şi dobânda legală aferentă, calculată de la data exigibilităţii lunare şi până la achitarea integrală.


Decizia Tribunalului Giurgiu nu este definitivă.


Citeşte şi:

Atenţie, poliţişti!
Proces important câştigat în instanţă! Se preconizează sute de lei în plus la salariu (document)


Petiţie cu 22 de întrebări Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“ insistă în problema salariilor

„Unii şefi se răzbună pe subordonaţi“ SPR Diamantul şi decizia care „foloseşte tuturor poliţiştilor aflaţi în activitate“
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii