Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul General al Poliţiei Române contestă o victorie obţinută în instanţă de aproximativ 300 de poliţişti din Constanţa

ro

07 Feb, 2020 00:00 1910 Marime text

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române contestă o victorie obţinută în instanţă de mai mulţi poliţişti din Constanţa!
 
Este vorba despre dosarul 3884/118/2018, cauză aflată pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa. Prin decizia 1381/2019, Tribunalul Constanţa a admis în parte cererea formulată de aproximativ 300 de reclamanţi, membri de sindicat (Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI), funcţionari publici cu statut special - poliţişti în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
Instanţa a obligat pârâtul IPJ Constanţa să emită ordine de încadrare prin care să recalculeze drepturile salariale, la nivelul maxim prevăzut pentru fiecare funcţie/grad/treapta şi gradaţie deţinută în cadrul instituţiei pârâte, în măsura în care beneficiază de un cuantum al drepturilor salariale mai mici decât cele stabilite la nivel maxim şi dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, începând cu data de 27.06.2015.
 
Mai mult, IGPR şi IPJ au fost obligate să achite eventualele diferenţe rezultate dintre sumele efectiv primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie, la care se adăugă dobânda legală aferentă, până la data plăţii efective.
 
„Obligă pârâţii IPJ Constanţa şi IGPR să emită ordine de încadrare prin care să recalculeze drepturile salariale, la nivelul maxim prevăzut pentru fiecare funcţie/grad/treaptă şi gradaţie deţinută în cadrul instituţiilor pârâte, în măsura în care beneficiază de un cuantum al drepturilor salariale mai mici decât cele stabilite la nivel maxim şi dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, începând cu data de 27.06.2015 pentru reclamanţii (...) şi să le achite eventuale diferenţe rezultate dintre sumele efectiv primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie, la care se adăuga dobânda legală aferentă, până la data plăţii efective. Respinge cererea privind pretenţiile aferente perioadei 09.04.2015 - 26.06.2015 ca fiind incidenţă prescripţia dreptului material la acţiune“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată de IPJ şi IGPR. În prezent, dosarul se află pe rolul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen în apel.
 
Citeşte şi
 
Doi poliţişti din Murfatlar, scuipaţi, loviţi, îmbrânciţi şi ameninţaţi cu moartea în secţie de un minor

Un pompier a obligat inspectoratul să-i achite peste 500 de ore suplimentare. Decizia, contestată de ISU

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii