Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:11 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de polițiști din Constanța, la judecată cu IGPR. Care sunt revendicările. S-a stabilit primul termen în apel

ro

14 May, 2020 00:00 3107 Marime text

Magistrații Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa au stabilit primul termen în apelul dosarului în care reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române contestă o victorie obţinută în instanţă de peste 300 de poliţişti din Constanţa! Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 10 iunie.
 
Inițial, dosarul (3884/118/2018) a fost soluționat în primă instanță de magistrații Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa. Prin decizia 1381/2019, Tribunalul Constanţa a admis în parte cererea formulată de aproximativ 300 de reclamanţi, membri de sindicat (Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI), funcţionari publici cu statut special - poliţişti în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
Instanţa a obligat pârâtul IPJ Constanţa să emită ordine de încadrare prin care să recalculeze drepturile salariale, la nivelul maxim prevăzut pentru fiecare funcţie/grad/treapta şi gradaţie deţinută în cadrul instituţiei pârâte, în măsura în care beneficiază de un cuantum al drepturilor salariale mai mici decât cele stabilite la nivel maxim şi dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, începând cu data de 27.06.2015.
 
Mai mult, IGPR şi IPJ au fost obligate să achite eventualele diferenţe rezultate dintre sumele efectiv primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie, la care se adăugă dobânda legală aferentă, până la data plăţii efective.
 
„Obligă pârâţii IPJ Constanţa şi IGPR să emită ordine de încadrare prin care să recalculeze drepturile salariale, la nivelul maxim prevăzut pentru fiecare funcţie/grad/treaptă şi gradaţie deţinută în cadrul instituţiilor pârâte, în măsura în care beneficiază de un cuantum al drepturilor salariale mai mici decât cele stabilite la nivel maxim şi dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, începând cu data de 27.06.2015 pentru reclamanţii (...) şi să le achite eventuale diferenţe rezultate dintre sumele efectiv primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie, la care se adăuga dobânda legală aferentă, până la data plăţii efective. Respinge cererea privind pretenţiile aferente perioadei 09.04.2015 - 26.06.2015 ca fiind incidenţă prescripţia dreptului material la acţiune“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și
 
Zeci de poliţişti din Constanţa solicită plata mai multor drepturi salariale. Lista revendicărilor!


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii