Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmariti prin Interpol, prinsi la Navodari

ro

13 Dec, 2002 00:00 2232 Marime text

Criminali internationali

Sotia unui vames din Elvetia a fost ucisa cu sange rece in propria locuinta, motivul principal fiind razbunarea * Femeia era insarcinata si urma sa nasca doi gemeni * Flavia Bertozzi a fost omorata de un roman de nationalitate germana * Asasinul, impreuna cu complicele lui au fugit de la locul faptei si au fost dati in urmarire internationala

In cursul zilei de ieri, politistii de la Serviciul Judiciar Constanta au retinut, in localitatea Navodari, doi cetateni din Republica Moldova, dati in urmarire prin Interpol deoarece sunt acuzati de savarsirea infractiunii de omor deosebit de grav si asociere in vederea comiterii de infractiuni. In urma cu patru zile, in orasul Ponte Capriosa din Elvetia a avut loc o crima care a socat comunitatea respectiva. O femeie insarcinata, care urma sa nasca doi gemeni, a fost ucisa in propria locuinta. Potrivit ziarului "Corriere del Ticino", Flavia Bertozzi a fost omorata de un roman de nationalitate germana, care a vrut sa se razbune astfel pe sotul victimei, Andrea Bertozzi. Barbatul este vames la punctul de trecere Chiasso Brogeda, intre Elvetia si Italia. In primavara acestui an, Opris a fost controlat la iesirea din Italia de o echipa de vamesi din care facea parte si Bertozzi. Deoarece romanul a protestat, vamesii l-au imobilizat, moment in care Opris a primit un pumn in gura de la Bertozzi, alegandu-se cu nasul rupt. Cei care au fost de fata la scandal au declarat ulterior ca Opris a jurat ca se va razbuna. Romanul a formulat plangere penala impotriva vamesilor, dar, considerand ca lucratorii vamali nu au actionat disproportionat fata de circumstantele date, o comisie de ancheta a clasat cazul. La scurt timp, Opris a inceput sa telefoneze la locuinta lui Bertozzi amenintandu-l ca foarte curand se va razbuna.

Razbunare asupra sotiei insarcinate

Romanul a venit din Germania marti si a inceput sa se intereseze unde locuieste Bertozzi. In aceeasi seara, Flavia Bertozzi, in varsta de 31 de ani, sotia vamesului, se afla in propria locuinta impreuna cu prietena ei. In jurul orei 21.00, doi barbati au sunat la usa si, deoarece sotul acesteia nu era acasa, fiind plecat la un curs de perfectionare in alta localitate, Flavia le-a deschis usa. Dupa ce barbatii au intrat in casa, le-au luat pe cele doua femei si le-au legat de un scaun, explicandu-le ca vor sa se razbune pe sotul Flaviei. Prietena acesteia i-a rugat cu lacrimi in ochi sa nu o ucida, spunandu-le ca tanara este insarcinata, dar criminalii nu au tinut cont de rugamintile acesteia. Unul dintre ei, identificat mai tarziu ca fiind Ingo Klaus Opris, in varsta de 31 de ani, a ucis-o cu sange rece pe sotia vamesului. Desi asupra lor aveau si pistoale, infractorii au preferat cutitul. Sub ochii ingroziti ai prietenei sale, Opris i-a taiat gatul Flaviei. Dupa ce prietena Flaviei a anuntat politistii, barbatii criminali au fost dati in urmarire internationala.

Criminali retinuti la Navodari

Inspectorul Catalin Doru Zugravu, din cadrul Inspectoratului de Politie Constanta, a declarat ca pe data de 11 decembrie a primit prin fax ordinul Inspectoratului General al Politiei Romane - Biroul National Interpol, in care se preciza ca impotriva cetateanului moldovean Valentin Munteanu, de 50 de ani, din Chisinau, a fost emis un mandat de arestare de catre procurorul Arturo Garzoni de la Procuratura Cantonului Ticino, din Elvetia. Procurorul elvetian il acuza pe Valentin Munteanu de asociere in vederea comiterii de infractiuni si omor deosebit de grav. La data de 3 decembrie, in orasul Ponte Capriosa din Elvetia, cel impotriva caruia s-a emis mandatul de arestare a planificat uciderea a trei vamesi elvetieni impreuna cu Ingo Klaus Opris, de 31 ani, din Sibiu, cetatean german si roman. Din intelegerea celor doi a rezultat omorarea sotiei unuia dintre vamesi, motivul fiind razbunarea. Ieri, politistii constanteni au primit un alt ordin in care se preciza ca cetateanul moldovean Dorin Munteanu, de 22 de ani, din Chisinau, este dat in urmarire internationala de autoritatile elvetiene, in acelasi caz. In cursul zilei de ieri, cei doi barbati au fost depistati pe raza orasului Navodari si au fost prezentati Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta. Dupa indelungi audieri, procurorii constanteni au dispus arestarea provizorie a celor doi, urmand ca, in cel mai scurt timp, sa se demareze procedura de extradare a criminalilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii