Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre cei doi gemeni născuţi în spitale diferite a fost externat

ro

29 Sep, 2012 01:00 1946 Marime text
Gemeni-mamicagemeni.jpgUnul dintre cei doi gemeni născuţi prematur, unul în spitalul de la Hârşova şi celălalt în spitalul din Constanţa, a fost externat la sfârşitul săptămânii. Este vorba de cel născut la Hârşova. Cadrele medicale au decis că bebeluşul a evoluat bine şi că poate merge acasă. În continuare, în spital a rămas internat băieţelul născut la Constanţa. Din păcate, starea lui este, în continuare, gravă.

La naştere, ambii au avut greutăţi foarte mici: unul a cântărit 1.200 de grame, iar celălalt 1.100 de grame.

Dacă micuţul care s-a născut la Hârşova a evoluat fără probleme, cel care a venit pe lume în spitalul Judeţean din Constanţa a avut grave probleme de sănătate.

Nu ştia că are gemeni

Mama lor, Elisabeta Sava de 35 de ani din Hârşova, nu a fost niciodată la medic pe perioada sarcinii. Pe 12 septembrie, au apucat-o durerile facerii şi a mers la spitalul din Hârşova, acolo unde şi-a născut şi ceilalţi copii. L-a născut pe primul, însă surpriză: mai avea unul. Cel de-al doilea micuţ nu a vrut să vină pe lume, povesteşte femeia. Aşa se face că a fost trimisă cu o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. În această unitate a fost adus pe lume cel de-al doilea copil.

Femeia mai are acasă patru copii: Loredana de 14 ani, Adriana de 10 ani, Emanuel de 8 ani şi Valentina de 5 ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii