Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:39 21 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr a vrut să se facă preot la Constanţa cu acte false. Judecătorii i-au dat sentinţa definitivă (document)

ro

29 Feb, 2016 00:00 1893 Marime text

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, prin rechizitoriul nr. 18358/P/2014, un tânăr de aproximativ 25 de ani, din Piatra Neamţ, a fost condamnat definitiv de judecătorii Curţii de Apel Constanţa pentru uz de fals şi fals în declaraţii. Cel în cauză şi-a dorit atât de mult să devină preot, încât a prezentat Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa o diplomă de Bacalaureat falsă.
 
Tânărul a fost deferit Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa la data de 20 mai 2015.
 
Aproape de finele anului trecut, Judecătoria Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, l-a condamnat pe inculpat la trei luni de închisoare, pentru uz de fals, şi la alte trei luni, pentru fals în declaraţii.
 
„Stabileşte inculpatului pedeapsa cea mai grea, de trei luni de închisoare, la care adaugă sporul de o lună de închisoare, în final, inculpatului urmând să îi fie stabilită pedeapsa de patru luni de închisoare. În baza art. 83, alin. (1), (3) C. pen., amână aplicarea pedepsei închisorii de patru luni pe un termen de supraveghere (…) de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Instanţa a dispus desfiinţarea totală a diplomei de Bacalaureat seria (…), nr. (…), ce figurează a fi emisă de Colegiul Tehnic Piatra Neamţ, şi a foii matricole nr. (…), ce figurează a fi emisă de Colegiul Tehnic Piatra Neamţ.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Constanţa. Vineri, instanţa a admis acţiunea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, majorând pedeapsa finală la zece luni de închisoare.
 
Sentinţa este definitivă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii