Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist a tras focuri de armă pentru prinderea unor hoţi din Mihail Kogălniceanu

ro

14 Aug, 2014 00:00 2063 Marime text
Urmărire ca în filme în noaptea de 12 spre 13 august în judeţul Constanţa. Autorii - un tânăr de 21 de ani şi doi minori din Mihail Kogălniceanu. Aceştia se aflau într-un autoturism furat şi au refuzat să oprească la semnalul poliţiei. 
Ca atare, şoferul a fost urmărit de poliţişti pe DJ222 şi pe DN2A, din comuna Mihail Kogălniceanu către comuna Crucea, satul Stupina. Urmărirea a durat 30 de minute, în intervalul orar 23.50 - 00.20. În toată perioada respectivă, conducătorul auto a obstrucţionat echipajul de poliție în vederea efectuării manevrei de depăşire, mergând pe contrasens. Pentru oprirea autoturismului, poliţistul l-a somat pe cel în cauză să se conformeze indicaţiilor.
Întrucât şoferul nu a oprit şi a manifestat un comportament care punea în pericol siguranţa traficului rutier, poliţistul a efectuat, regulamentar, în plan vertical, patru focuri de avertisment, fără a se înregistra victime omeneşti sau pagube materiale.
Potrivit spuselor oamenilor legii, în afara satului Stupina, conducătorul auto a virat brusc stânga, părăsind carosabilul, autoturismul rămânând blocat pe câmp. Din autoturism au coborât trei persoane, care s-au sustras anchetei poliţistului din cadrul Postului Comunal de poliție Mihail Kogălniceanu și a lucrătorului Poliției Locale, implicaţi în acţiunea de urmărire.
În urma verificărilor însă, a fost identificat proprietarul autoturismului, din comuna Mihail Kogălniceanu, care a afirmat că maşina i-a fost furată din curte, cu puțin timp înainte, de către persoane necunoscute.
La scurt timp, poliţiştii au identificat trei persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv N.F.I., în vârstă de 21 de ani, care s-ar fi aflat la volan, P.I.G. și B.A., ambii în vărstă de 14 ani, toți din comuna Mihail Kogălniceanu. Niciunul dintre aceştia nu au antecedente penale, susţin oamenii legii.
Cei trei au profitat de neglijenţa proprietarului, care a lăsat autoturismul parcat în curte, neasigurat şi cu cheile în contact, mai declară oamenii legii. După ce au furat autoturismul, la ieşirea din comuna Mihail Kogălniceanu tânărul aflat la volan nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire al oamenilor legii şi de aici a pronit întreaga urmărire, ce a continuat cu cercetările care au condus la prinderea celor trei.
În cauză, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu au întocmit dosar penal, cei trei fiind cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință, precum și conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii