Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Somalia, bănuit că a intrat ilegal în România va avea interdicție în toate statele UE pentru următorii 5 ani

ro

18 Oct, 2023 14:22 646 Marime text
Foto: IGIPoliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat ieri, 17 octombrie a.c., o acțiune privind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. Două societăți comerciale au fost verificate și sancționate cu amendă în valoare totală de 310.000 de lei. O persoană aflată în situații ilegale a fost luată în custodie publică.

Potrivit reprezentanților IGI, la data de 17 octombrie a.c, polițiștii de imigrări din București au preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport “Henri Coandă”, un bărbat în vârstă de 21 de ani, din Somalia, acesta fiind transferat din Elveția în baza Regulamentului Dublin.

„Bărbatul în cauză este bănuit de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat și a fost introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.
La ieşirea din ţară, pe numele persoanei în cauză va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare“ - au mai precizat reprezentanții IGI.

Pe linia combaterii muncii ilegale, poliţiştii de imigrări au verificat două societăți comerciale fiind depistați în situații ilegale 74 de străini desfășurând activități lucrative fără avize de angajare.

Ca urmare a celor constatate, acestora le-au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 15 de zile, de pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

„De asemenea, față de societățile în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de 310.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de imigrări, au finalizat verificările pentru încă patru societăți comerciale.
În trei cazuri nu au fost constatate nereguli, iar în cel de-al patru-lea caz, reprezentantul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, în conformitate cu O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România“ - au mai precizat reprezentanții IGI.
 

Citește și: 

Cetățean din Tadjikistan, depistat fără forme legale în Bistrița-Năsăud
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii