Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Dosar penal pentru un bărbat prins la vânat fără autorizație în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării.

ro

04 Jan, 2022 14:09 1284 Marime text


În urma informațiilor obținute de către polițiștii tulceni, în cursul zilei de 1 ianuarie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Somova au organizat o actiune pe linia combaterii braconajului cinegetic. 
 
Astfel, pe raza localității Parches, com. Somova, a fost identificat un bărbat în vârstă de 49 de ani din comuna Valea Nucarilor, judetul Tulcea, care a vânat fără a deține autorizație și în zona protejată, mai multe păsări din categoria „rață mare”, în proximitatea lacului Parches care face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării.
 
Arma de vânătoare, împreună cu muniția aferentă acesteia, precum și vânatul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul deținea legal armă de vânătoare.
 
Potrivit IPJ Tulcea, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj și uz de armă letală fără drept, fapte prevăzute și pedepsite de art. 42 din Legea 406/2006, respectiv art. 243, alin.1 din Codul Penal.
 
Pe toata durata cercetărilor, persoana în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa foto: unsplash.com/ Sebastian Pociecha
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii