Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimişi în judecată după ce au bătut un jandarm şi un poliţist

ro

13 Oct, 2012 03:05 1774 Marime text
Doi bărbaţi din Tulcea, Regep Demir şi Ismail Demir, au fost trimişi în judecată pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În dimineaţa zilei de 9 iulie, la ora 6.30, cei doi se întorceau de la un botez din oraşul Babadag, judeţul Tulcea, şi împreună cu alţi prieteni se îndreptau spre autogara din localitate, pentru a-şi bea cafeaua. În drumul lor, au trecut prin faţa casei primarului, unde au început să se manifeste gălăgios, înjurându-l şi lansând ameninţări cu moartea la adresa lui, nemulţumiţi că acesta doreşte să demoleze imobilele ridicate fără autorizaţii de construire de rromii din localitate.

Inculpaţii şi-au continuat drumul către autogară, unde au consumat bere şi cafea, continuând să se manifeste gălăgios şi să-l înjure pe primar. Deranjaţi de scandal, locuitorii din zonă au apelat la organele de ordine, care au trimis la faţa locului un lucrător de poliţie şi un jandarm.

Membrii echipajului de intervenţie le-au cerut rromilor să înceteze consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public, să înceteze proferarea de injurii şi să părăsească locul respectiv.

Deranjaţi de îndrăzneala poliţiştilor, rromii au refuzat să se legitimeze, iar cei doi inculpaţi, cei mai agresivi verbal, spun poliţiştii, i-au înjurat şi i-au ameninţat. În timpul scandalului, jandarmul a considerat că îi este pusă în pericol integritatea corporală şi a utilizat spray-ul lacrimogen asupra lui Regep Demir. Militarul a fost lovit în faţă de Ismail Demir, care i-ar fi rupt acestuia şi uniforma în zona epoleţilor. În urma loviturii, jandarmul a căzut pe trotuar.

Nici lucrătorul de poliţie nu a scăpat teafăr, el primind o lovitură de picior în zona abdomenului, în urma căreia s-a dezechilibrat şi a căzut, primind în continuare şuturi de la Regep Demir. În apărarea echipajului de ordine a intervenit unul dintre martorii scandalului.

Poliţiştii spun că inculpaţii s-au deplasat la autoturismul care îi aştepta, unde s-au înarmat cu leviere şi şurubelniţe şi au încetat agresiunea abia când poliţistul a scos arma şi i-a somat.

În ziua de 9 august, cei doi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, iar în ziua următoare au fost prezentaţi Judecătoriei Babadag cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Deşi iniţial s-a dispus privarea de libertate a inculpaţilor, în urma recursului, Tribunalul Tulcea a înlocuit măsura de arestare cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, măsură care a fost prelungită până la finalizarea urmăririi penale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii