Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Tribunalul Constanţa, „lovit“ şi de CSM Judecătoarea Corina Jianu, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, suspendată din funcţii

ro

03 Dec, 2014 00:00 821 Marime text


Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de judecător şi de preşedinte al Secţiei a II-a civilă a Tribunalului Constanţa a judecătorului Corina Eugenia Jianu. Decizia a fost luată ca urmare a trimiterii în judecată a magistratului pentru presupusa săvârşire, cu intenţie, a unor infracţiuni.
 
Concret, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, la finele săptămânii trecute, trimiterea în judecată a judecătoarei Corina Eugenia Jianu, din Tribunalul Constanţa. În sarcina magistratului, DNA a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu (două infracţiuni) şi luare de mită. De menţionat că, alături de Jianu, în prezenta cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deferit justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari.

Teren în suprafaţă de 500 mp

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 19 octombrie 2010, „în baza unei înţelegeri preexistente, Matei Nicolae a dat inculpatei Jianu Corina Eugenia, care, la momentul săvârşirii faptei, era judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, prin intermediul fiicei acesteia, un teren în suprafaţă de 500 mp, situat în orașul Năvodari, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle de serviciu ale magistratului învestit cu soluţionarea a două dosare, prin care s-au vătămat drepturile şi interesele legale ale oraşului Năvodari şi au fost obţinute foloase necuvenite pentru persoanele implicate“.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi citi comunicatul DNA referitor la trimiterea în judecată a magistratului.
 
Comunicatul DNA poate fi citit AICI

Ti-a placut articolul?

Comentarii