Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de amenzi aplicate șoferilor vitezomani depistați pe autostrăzi în ultima săptămână

ro

13 Jun, 2023 14:42 958 Marime text
În perioada 6 – 11 iunie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.646 de sancțiuni contravenționale.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, au fost aplicate 547 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 155 celor care nu foloseau centura de siguranță.
 

„De asemenea, au fost aplicate 31 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 25 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 185 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 
Totodată, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 9 pentru staționarea pe banda de urgență și 5 pentru depășire neregulamentară.
 
Ca măsuri complementare, polițiștii de la autostrăzi au reținut 91 de permise de conducere, dintre care 42 pentru viteză și au retras 72 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 17 infracțiuni“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.

 
Exemple:
 
1. La data de 7 iunie 2023, în jurul orei 23.30, un bărbat a condus pe Autostrada A1 km, 369, direcția Sebeș – Deva, un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară și o remorcă, fără a deține categoria corespunzătoare.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal.
 
2. La data de 9 iunie 2023, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat în trafic pe A1, km 471, calea 1, un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, condusă de un bărbat, de 31 de ani.
 
Astfel, la controlul efectuat, s-a constatat că, acesta a folosit o altă cartelă tahografică.
 
Conducătorul ansamblului auto a fost sacționat cu amenda contravențională de 6.000 de lei, fiind luată măsura indisponibilizării ansamblului rutier.
 
3. La data de 11 iunie 2023, în jurul orelor 09:12, un bărbat, a condus, pe tronsonul de Autostrada A1 situat între Sebeș și Sibiu, un autotuism, fiind sub influența alcoolului, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur, în aerul expirat.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
4. La data de 11 iunie 2023, ora 08:30, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu Vâlcea au depistat o femeie, care conducea un autoturism, cu viteza de 194 km/h.
 
În cauză, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule, pentru 90 de zile.
 
Citește și: 

Doi șoferi beți, depistați de polițiști pe drumurile din județul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii