Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:39 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strîmb îi permite să meargă la sinagogă Se „feresc“ judecătorii de Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre? (rechizitoriu)

ro

01 Sep, 2015 00:00 1179 Marime text
Judecătoarea care l-a scos din arestul preventiv pe Morgenstern a avut în atenţie şi dosarul lui Stan Mustaţă, acesta fiind unul dintre foştii judecători ai cauzei privind retrocedările din Constanţa
 
Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat al fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, rămâne în stare de arest la domiciliu. Cu toate acestea, ieri, judecătoarea Codruţa Strîmb, de la Curtea de Apel Bucureşti, i-a acordat omului de afaceri permisiunea de părăsire a imobilului, în zilele de 22 şi 23 septembrie, intervalul orar 16.00 - 20.00, pentru a se deplasa la sinagoga situată în Piaţa Amzei din Bucureşti, în vederea realizării dreptului fundamental privind libertatea religioasă. Nu este de trecut cu vederea faptul că judecătoarea Codruţa Strîmb este magistratul care i-a înlocuit lui Morgenstern măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Decizia a fost luată în luna mai şi a fost definitivă.
 
Avraham Morgenstern a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. El este acuzat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
DNA a calculat un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.
 
Pe data de 20 mai, Tribunalul Bucureşti -instanţă învestită cu soluţionarea dosarului - a dispus începerea judecăţii în prezenta cauză. Nemulţumit, Avraham Morgenstern a atacat decizia mai sus precizată la Curtea de Apel Bucureşti. Contestaţia afaceristului a fost trimisă, iniţial, spre soluţionare judecătoarei Corina Cornelia Dăescu, care a formulat o cerere de abţinere, aceasta fiind admisă. Drept urmare, nemulţumirea lui Morgenstern a ajuns pe masa judecătorului Bogdan Florin Voinescu. Şi acesta a formulat o cerere de abţinere, ce a fost ulterior admisă. În acest context, cauza a fost repartizată celui de-al treilea judecător - Carmen Balaci -, tot din Curtea de Apel Bucureşti. Şi ea a depus o cerere de abţinere de la soluţionarea contestaţiei lui Avraham Morgenstern, dosarul urmând a fi repartizat unui alt magistrat, al patrulea, conform Regulamentului de ordine interioară al instanţelor de judecată.
 
În altă ordine de idei, Morgenstern este cercetat de DNA într-un alt dosar, acesta fiind cunoscut drept „Dosarul Campusului Social Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primarul al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.

Citeşte şi

DNA acuză - evaziune din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa
Lovitură grea pentru unul dintre apropiaţii lui Mazăre (rechizitoriu + document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii