Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Un recidivist a atacat cu maceta o persoană pe stradă la Ovidiu! Suspectul a amenințat și un polițist

ro

02 Oct, 2023 17:57 922 Marime text
Politia în misiune. Foto: Facebook/DGPMBLa data de 30.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.09.2023 până la data de 29.10.2023, inclusiv, a inculpatului M.D., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 şi 21 lit. c şi d din C. pen., tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 şi 3 din C. pen., şi ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 din C. pen., rap. la art. 206 alin. 1 din C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen.

Potrivit Biroului de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța în data de 25.09.2023, în jurul orei 22:30, în timp ce se afla pe o stradă din oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul M.D. a lovit persoana vătămată P.P. cu o macetă în zona membrelor superioare, provocându-i vătămări corporale ce necesită pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. Totodată s-a reţinut că prin acţiunile sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.

„După comiterea faptei, inculpatul a fost prins de lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi condus la sediul instituţiei, unde acesta a ameninţat cu acte de violenţă persoana vătămată P. M., agent de poliţie aflat în timpul serviciului.
Inculpatul M.D. a săvârşit faptele reţinute în sarcină în stare de recidivă postexecutorie.
La data de 30.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.09.2023 până la data de 29.10.2023, inclusiv, faţă de inculpatul M.D.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții Biroului de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 

Citește și: 

ConstanțaIndividul suspectat că a înjunghiat un bărbat în Satul de Vacanță, arestat preventiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii