Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Strutinsky, încă 60 de zile de control judiciar (rechizitoriu + referat DNA)

ro

12 Sep, 2015 00:00 2213 Marime text
Leonard Iustin Bourceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, o nouă decizie în dosarul omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky. Ieri, magistratul a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispuse faţă de Strutinsky, măsură pe care o menţine pentru o durată de 60 de zile cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 30 septembrie.
 
Strutinsky a fost deferit Justiţiei, conform surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Numele omului de afaceri Dorin Lazia a fost vehiculat ca fiind presupusul denunţător al lui Strutinsky în dosarul mai sus precizat.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)


Într-o altă cauză, Strutinsky este cercetat sub control judiciar de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa. Mazăre este acuzat că ar fi luat mită 9 milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri, de la societăţi comerciale pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii, respectiv câştigarea unor licitaţii.

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii