Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șofer drogat depistat în trafic pe o stradă din Vama Veche! Ce a indicat aparatul drugtest

ro

23 Aug, 2023 08:58 1331 Marime text
În perioada 21 - 22 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe D.N. 39.
 
Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, acțiunea  a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 3.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 3 permise de conducere, a fost retras 1 certificat de înmatriculare și au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Exemple:
 
La data de 21 august a.c., în jurul orei 07.25, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 45 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 39, în apropierea stațiunii 2 Mai, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
La data de 22 august a.c., în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Albatros, din stațiunea Vama Veche, fiind sub influența substanțelor psihoactive.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la canabis.
 
În ambele cauze s-a întocmit dosar de cercetare penală.
 
De asemenea, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii 213/2023, intrată în vigoare în luna iulie a.c., potrivit cărora conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. 

Citește și: 

UPDATEMomente dramatice la Morga din Mangalia! Părinții tinerilor decedați în accidentul dintre 2 Mai și Vama Veche ridică sicriele cu trupurile copiilor (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii