Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:28 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șefului Statului Major al Apărării din Spania a vizitat România

ro

26 Mar, 2021 14:54 604 Marime text
  • Întâlnirea a cuprins o prezentare generală a Forțelor Navale Române
  • S-au discutat activitățile și programele comune în curs de derulare cu partenerul spaniol
Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a primit joi, 25 martie, la sediul instituției din București, vizita oficială a șefului Statului Major al Apărării din Regatul Spaniei, amiral Teodoro Esteban López Calderón, aflat în România, în perioada 23 - 26 martie, la invitația șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Întâlnirea a cuprins o prezentare generală a Forțelor Navale Române și discuții referitoare la activitățile bilaterale și programele comune în curs de derulare cu partenerul spaniol. După întâlnirea desfășurată la Statul Major al Forțelor Navale, oficialii români și spanioli s-au deplasat în garnizoana Constanța, unde au fost primiți la bordul navei-școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific al României pe mările și oceanele lumii. Comandantul velierului, comandor Mircea Târhoacă, a realizat o prezentare a spațiilor în care cadeții își desfășoară activitățile în timpul marșurilor de instrucție și a tehnicii din comanda navei, care a beneficiat de o serie de lucrări de modernizare în ultimii ani.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a fost vineri, 26 martie, gazda delegației româno-spaniole, căreia i-au fost prezentate elemente de infrastructură de educație și cercetare, printre care simulatorul Proteus și simulatorul integrat pentru conducerea navei. Dialogul purtat la instituția militară de învățământ superior de marină a vizat actualele colaborări în domeniu, precum și oportunitățile de implementare a unor proiecte comune între academiile navale ale celor doi parteneri NATO.

Vizita efectuată în Constanța s-a încheiat cu întâlnirea dintre amiralul spaniol și marinarii militari de la bordul fregatei ESPS 104 Méndez Núñez, nava comandant a grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care participă, în această perioadă, la exercițiul multinațional „Sea Shield 21”, organizat de Forțelor Navale Române.   

Sursă foto: Ionuț Felea, Centrul Media al Forțelor Navale Române
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii