Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sechestru pe averea unui deputat PSD de Constanţa (document)

ro

02 Mar, 2016 00:00 4042 Marime text


Ieri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător şi a popririi asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea mai multor persoane cercetate în dosarul deputatului PSD de Constanţa Mădălin Voicu.
 
Conform DNA, în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Păun, deputat în Parlamentul României, care deţine şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, magistraţii au dispus instituirea sechestrului până la concurenţa sumei de 30.470.708,72 de lei. Asta în timp ce lui Voicu i s-a pus sechestru până la concurenţa sumei de 411.541 de lei.
 
În cauză, Păun este cercetat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.
 
Asta în timp ce în sarcina deputatului PSD de Constanţa Mădălin Voicu s-au reţinut trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare a banilor, toate în formă continuată.
 
Comunicatele DNA pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii