Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se restituie bastonul „Police" Condamnaţi la pedepse cu executare pentru scandalul cu jandarmul

ro

26 May, 2012 01:40 1723 Marime text

jandarmi_-_sediu_jandarmerie.jpgCei trei tineri acuzaţi că ar fi agresat un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomisau fost condamnaţi de Judecătoria Constanţa.

Asta nu înainte ca magistraţii să dispună schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpaţilor. De precizat că decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.

Instanţa a decis să-i schimbe încadrarea lui Ionuţ Dieaconu din infracţiunea de tâlhărie, în infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Au mai fost schimbate şi infracţiunea de furt calificat reţinută în sarcina inculpatului Valentin Costea, din infracţiunea de tâlhărie, în infracţiunea de lovire sau alte violenţe şi furt calificat, şi a faptei reţinute în sarcina inculpatului Claudiu Florin Săvescu, din infracţiunea de tâlhărie în infracţiunea de lovire sau alte violenţe şi furt calificat. Judecătoria Constanţa l-a condamnat pe Dieaconu la zece luni de închisoare, cu executare, pe Valentin Costea la un an închisoare, tot cu executare şi pe Florin Claudiu Săvulescu la pedeapsa de şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Şi această pedeapsă se va executa în regim de deţinere. Judecătorii au admis, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Erchin Iusein şi i-a obligat pe inculpaţii Dieaconu şi Costea la plata către partea civilă a sumei de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale. „Dispune confiscarea unui fragment vârf lamă obiect tăietor înţepător, depus în camera de corpuri delicte a IPJ Constanţa, dispune restituirea către partea vătămată Iusein Erchin baston telescopic metalic cu mâner din cauciuc cu inscripţia «Police», depus în camera de corpuri delicte a IPJ Constanţa", conform minutei judecătoreşti. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au spuzs că, „în noaptea de 5 octombrie, în jurul orelor 20.30, pe DC 27 (la intrarea în satul Siminoc), Dieaconu Ionuţ, având asupra sa o bâtă din lemn tip baseball, a agrest fizic un jandarm al Grupării Mobile Tomis Constanţa, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii