Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Răscoală" la Parchet Procurorul general al Constanţei, lăsat fără indemnizaţiile cerute

ro

10 Dec, 2011 01:00 6571 Marime text
08_Procurori_Elena_Camelia_Grecu.jpg12 procurori ai Parchetului Curţii de Apel Constanţa, în frunte cu procurorul general al Constanţei, Elena Camelia Grecu, dar şi cu adjuncţii săi, au fost lăsaţi de judecătorii constănţeni fără indemnizaţiile pe care le-au solicitat în instanţă. Hotărârea judecătorilor este practic bătută-n cuie, fiind definitivă şi irevocabilă.

În luna martie 2011, pe masa judecătorilor specializaţi pe litigii de muncă ai Tribunalului Constanţa a ajuns o reclamaţie formulată de cei 12 procurori care îşi desfăşurau activitatea la vremea aceea în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa împotriva Parchetului Curţii de Apel, dar şi a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul fusese înregistrat pe data de 4 martie la Secţia civilă, unde primise numărul 3862/118/2011, obiectul fiind reprezentat de „drepturi băneşti". Pentru clarificare, reclamanţii din dosar sunt fostul procuror general adjunct Gigel Marian Alexandru, Valentina Boboc, Raluca Ceauşu, Silviu Vasile Ciocoiu, Vasile Drăghici, Mioara Fried, procurorul general al Constanţei Camelia Elena Grecu, magistraţii Florentina Diana Ilicea, Teodora Petrescu, Zarafina Puiu, procurorul general adjunct Carmen Ecaterina Tănase şi Ioana Ursache. De partea cealaltă, pârâţi erau Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar Ministerul Finanţelor Publice era intervenient în numele altei persoane.

Nu le-au acordat indemnizaţiile

Procesul s-a judecat încă de la prima înfăţişare, când judecătorii le-au respins pretenţiile băneşti ale colegilor procurori. Mai exact, soluţia suna în felul următor: instanţa„respinge excepţia necompetenţei materiale şi teritoriale ca nefondată. Respinge excepţia inadminisbilităţii ca nefondată. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Ministerului Finanţelor Publice în ceea ce priveşte capătul de cerere având ca obiect obligarea la plata indemnizaţiilor. Respinge cererea privind obligarea la plata indemnizaţiilor formulată de reclamanţi în contradictoriu cu pârâtul MFP ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă". În continuare, instanţa a hotărât să respingă acţiunea formulată de cei 12 reclamanţi în contradictoriu cu pârâţii Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Finanţelor Publice şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa ca nefondată. Totodată, instanţa a respins cererea de chemare în garanţie a Ministerului Finanţelor Publice formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dat fiind că a rămas fără obiect. Hotărârea Tribunalului nu era definitivă, ci putea fi atacată în recurs, ceea ce procurorul general al Constanţei a şi făcut, urmat de ceilalţi procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Norocul însă nu le-a surâs nici la Curtea de Apel, unde judecătorii Secţiei civile le-au respins recursul ca nefondat, prin decizia civilă 516/CM/2011, această hotărâre fiind definitivă şi irevocabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii