Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre rămâne în închisoare. Cine a respins contestația în anulare

ro

12 Nov, 2019 00:42 3145 Marime text
Magistrații instanței supreme au respins contestația în anulare formulată de Radu Mazăre împotriva deciziei de condamnare definitivă la 9 ani în dosare privind retrocedarea plajelor din Constanța, scrie digi24.ro.
 

„Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii-condamnaţi Mazăre Radu Ştefan, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen împotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți, conform sursei citate.


Pe de altă parte, instanța a admis în principiu (adică cererea lor întrunește condițiile pentru a fi judecată) contestaţiile în anulare formulate de alți condamnați în dosar: Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Săvulescu Emil Dragoş.

Însă cererea acestora de suspendare a executării pedepsei definitive a fost respinsă.

Fostul primar execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Sursa text: digi 24
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii