Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prunci lasati in voia sortii

ro

28 Aug, 2002 00:00 1029 Marime text

Doi copii zac nemancati de cateva zile

In localitatea Ovidiu, cateva familii traiesc intr-o mizerie crunta, si asta inca de la desfiintarea Intreprinderii Agricole de Stat * Alina si Ionel Vasiliu, o fetita de numai doi ani si jumatate si un baietel care are ceva mai mult de un an, au fost abandonati in niste maghernite de mama lor, care ii facuse cine stie cu cine * Autoritatile se fac ca nu stiu nimic, iar copiii aproape ca au lesinat de foame, pentru ca nici vecinii nu au ce sa le dea de mancare * Pana sa-i faca pe cei doi copii, tanara femeie s-a incurcat, o data, cu unul destul de violent si apoi cu unul destul de nebun

Pe malul lacului Siutghiol, nu departe de orasul Ovidiu, isi duc existenta si amarul, in niste gospodarii saracacioase si case darapanate, cateva familii. Oamenii care stau aici au lucrat candva la fostul IAS. Aici, unde fericirea si bunastarea parca n-au calcat niciodata, doi copilasi asteapta infometati si cu lacrimi in ochi ca mama lor sa-si mai aminteasca si de ei.De patru zile, Alina, o fetita in varsta de doi ani si jumatate, sta incuiata in casa impreuna cu fratiorul sau, Ionel, de un an si cateva luni. Cei apropiati familiei spun ca au fost la Politia din Ovidiu pentru a anunta disparitia mamei lor si au lasat o fotografie a disparutei. Insa reprezentantii legii nu-si dau prea mult interesul in acest caz. Intrebati de ziaristi daca au luat masuri cu privire la acest caz, acestia au declarat ca "nu are ce cauta Politia in treburile unei familii dezbinate". In plus, Politia contesta faptul ca ar fi adus cineva vreo fotografie la sediu. Nici asistentii sociali de la Directia de Protectie a Copilului, care s-au deplasat la fata locului, n-au facut mare lucru, deoarece situatia familiei este incerta. Mama celor doi, Irina Vasiliu, de 21 de ani, este protagonista unei tumultuoase vieti sentimentale. In urma cu aproximativ patru ani, ea l-a cunoscut pe Adelin Gavril, de 26 de ani, si intre ei s-a infiripat o idila din care au rezultat ambii copii. Nemultumindu-se cu prestatia unui singur partener, in paralel, Irina a considerat ca are nevoie de o alta relatie amoroasa. Adelin si-a exprimat suspiciunea in privinta fidelitatii concubinei sale, nerecunoscand odraslele, care s-ar spune ca sunt din flori si care figureaza in acte numai in tutela mamei. Ba mai mult, macinat de patima geloziei, el a "cumintit-o" pe femeie aplicandu-i cateva scatoalce zdravene. Ca sa-si consoleze disperarea, aceasta a ajuns in bratele unui alt iubit care, ulterior, vrand s-o impresioneze, si-a turnat benzina pe cap si si-a dat foc. Accesul de nebunie l-a costat scump pe sinucigas, intrucat, desi a scapat cu viata, se afla inca internat in spital.

Un amant violent, iar celalalt, nebun

Pentru ca unul era bataus, iar celalalt prezenta dereglari mintale, tanara nu a pierdut vremea, ci s-a implicat afectiv intr-o terta relatie amoroasa. Dat fiind acest lucru, rudele sale presupun ca aceasta si-ar fi abandonat copiii, de care niciodata nu a fost interesata, in schimbul unor bani si distractii efemere in garsoniera din oras a noii sale achizitii masculine. Pe de alta parte, acestia mai sunt ingrijorati ca Irinei i s-ar fi putut intampla altceva, mai grav, si sa nu se mai intoarca vie niciodata acasa. Presupusul tata s-a transformat peste noapte in bunul samaritean si i s-a facut mila de micuti. El a venit ieri sa o ia pe fetita in protectia lui, dar s-a vazut neputincios in fata usii blocate de la casa unde copiii sunt sechestrati. Indiferent unde s-ar afla, iresponsabilei mame nici nu-i trece prin minte imaginea micutilor ferecati in casa cu un lacat mare cat toate zilele, tanjind, tristi, dupa doua brate iubitoare. Odaia cocleste in mizerie, baietelul scanceste in patut, iar fetita loveste geamul cu sticla goala a biberonului. Rudele si vecinii fac efortul sa-i hraneasca prin crapatura de doua palme a geamului spart. Negasind alta modalitate de a o reintoarce pe fugara care si-a abandonat caminul, rudele au anuntat presa, politia, institutiile statului, sperand ca prin intermediul acestora sa se dezlege misterul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii