Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest fără precedent în Constanţa! „Nu mai vrem copii traumatizaţi fizic sau psihic în grădiniţe“

ro

04 Jun, 2016 00:00 7550 Marime text
„NU mai vrem copii traumatizaţi fizic sau psihic în grădiniţe. NU mai vrem copii abuzaţi de către persoane ce ar trebui să fie «a doua mamă» pentru ei (…) Vrem copii cu miros de copilărie, nu de vin şi cafea!“. Asta este ceea ce solicită mămicile din Constanţa pentru copilaşii lor, indignate de modul anevoios în care avansează procesul în care sunt judecate femeile acuzate că i-ar fi abuzat pe micuţii înscrişi la grădiniţa particulară „Micul Regat”, legându-i de scaune şi dându-le vin, să stea liniştiţi.
 
Părinţii sunt hotărâţi să meargă în număr mare la Judecătoria Constanţa, pe data de 17 iunie, când va avea loc un nou termen în procesul celor şase femei acuzate de purtare abuzivă şi complicitate la această infracţiune.
 
De altfel, este de menţionat că acesta urmează să fie cel de-al 25-lea termen în dosarul înregistrat de aproape doi ani pe rolul instanţei de judecată. În tot acest timp, persoanele acuzate că au abuzat copilaşii s-au bucurat de libertate, în timp ce micuţii şi familiile lor încă încearcă să depăşească episodul traumatizant.
 
Această situaţie le-a indignat pe mămicile din oraş, în contextul în care nu s-a ajuns la nicio soluţie, nici măcar în primă instanţă. „Cazurile acestea ar trebui trecute la «URGENT». Vinovaţii ar trebui pedepsiţi rapid, nu trimişi la plimbare. VREM SOLUŢIONAREA RAPIDĂ! VREM RĂSPUNSURI! AVEM DREPTUL SĂ AFLĂM ADEVĂRUL!“, spun iniţiatoarele protestului. 

„Puteau fi copiii noştri!“ 

De altfel, mămicile au demarat în paralel şi un protest online, o petiţie intitulată „NU abuzurilor în grădiniţe!“. „Ştim cu toţii povestea «Micul Regat». Nu din cartea de poveşti, din păcate. Ci spusă de părinţii ai căror copii au trecut prin această traumă. Haideţi să fim alături de ei în ziua procesului! Un proces ce durează prea mult! Puteau fi copiii noştri! Cazurile acestea ar trebui trecute la «URGENT»“, au scris mămicile din Constanţa în petiţia lor.
 
Mămicile îndeamnă părinţii şi cetăţenii din oraş să se prezinte în număr cât mai mare la instanţă în ziua procesului, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de victime şi de familiile lor, dar şi pentru a solicita pedepsirea corespunzătoare a celor vinovaţi.
 

Cazul, instrumentat de Parchetul Judecătoriei

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care le-au deferit instanţei pe Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional unde s-au înregistrat abuzurile, sub acuzaţia de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma - îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre - educatoare, dar şi pe Cristina Manolache, director educativ, sub acuzaţia de purtare abuzivă. Acuzatele sunt cercetate în stare de libertate.
 

Ce spun părinţii

 
„De când aşteptăm un astfel de demers! (…) Părinţii aceia au făcut totul public şi şi-au asumat totul, pentru ca noi, restul, să nu picăm în aceeaşi capcană. Ei ne-au ajutat… e timpul să le arătăm că le suntem recunoscători! Măcar atât! Şi nu ne costă nimic“, este de părere una dintre mămici. De asemenea, părinţii spun că „nu e neapărat un protest, ci o dovadă a faptului că suntem alături de familiile care trec prin acest coşmar. Putem să intrăm în sala de judecată. Vrem ca cei care judecă acest caz să conştientizeze gravitatea faptelor acelor monştri“.
 
Petiţia iniţiată de mămicile din Constanţa poate fi semnată AICI, iar protestul va avea loc, aşa cum am menţionat mai sus, pe data de 17 iunie, la Judecătoria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii